Kötőszövetregeneráló anticellulit masszázs

Kötőszövetregeneráló
anticellulit masszázs

Mi is a cellulit?
A női test kritikus területein a bőralja nagy álló zsírsejtkamrákból áll. A kamrákból nyúlik át az irhába a zsírszemölcs. Az irha felső rétegeibe betüremkedő zsírsejtek, az itt található kötőszöveti rostok (kollagén, elasztin, retikuláris) hálójába fűződve valóságos paplan mintázatot vesznek fel, ami a bőrfelszín felől is jól látható esztétikai hibát okoz. Ez a cellulit, vagy narancsbőr.

1. stádium: Jellemző, hogy álló vagy ülő helyzetben sem vehető észre a cellulit, de a bőr összecsípésekor láthatóvá válik. Ebben az időszakban kell elkezdeni a prevenciós (megelőző) kezeléseket, így késleltethető a folyamat előrehaladása.

2. stádium: Fekvő helyzetben még nem, de álló helyzetben jól látható a paplanmintázat. Általában 30-40 éves korban jelentkezik, kifejlett cellulitnek tekintjük, az elhízás elősegíti a folyamat súlyosbodását.

3. stádium: Álló és fekvő helyzetben is jól látható a probléma, ez az előrehaladott cellulit a bőr elöregedésével, mozgáshiánnyal és/ vagy elhízással tovább súlyosbodik.

Kozmetikai testkezelések kúraszerű alkalmazásával nagymértékben javítható a cellulit bármely stációja. Mivel a kialakulás szinte automatikus, nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. Elsősorban rendszeresen végzett cellulitmasszázs, otthoni ápolásként az erre a célra kialakított kozmetikumok folyamatos használata, és rendszeres mozgás, helyes táplálkozási szokások kialakítása ajánlott.
Fontos, hogy ne betegségnek fogjuk fel a cellulitos bőrképet, hanem az életkor előrehaladtával fellépő kozmetikai hibának, melyet igen jó eredménnyel lehet késleltetni, javítani. Maga a masszázs, alkalmanként 35-45 percet vesz igénybe, és kellemetlen csipkelődő érzetet kelt. Ezt a masszázsfajtát 10-15 alkalmas kúrákban végezzük.